İKİ ENGELLİ KARDEŞ İÇİN YAPILAN YENİ EV TESLİM EDİLDİ

İKİ ENGELLİ KARDEŞ İÇİN YAPILAN YENİ EV TESLİM EDİLDİ

Keşap İlçemizin köyünde yaklaşık 50 yıldır oldukça zor şartlarda yaşamaya çalışan engelli iki kardeş için yeni ev yapılarak kendilerine teslim edildi.

    Deniz Yıldızı Derneği yardımseverler ile birlikte iki engelli kardeş için üç ay gibi kısa bir süre içinde 45 metre kare yeni bir ev yaptı. Yeni evin inşaatıyla birlikte boya badanasından sonra içinin televizyon, buzdolabı, set üstü ocak, her iki kardeş için tek kişilik baza, mutfak tezgahı vb. eşyalarını tamamlayan dernek yönetimi; yaklaşık 50 yıldır sağlık, hijyen ve barınma bakımından oldukça zor şartlarda yaşadığı eski evlerinden alarak yeni evlerine taşıdı.

 

    Başkan Emine Acar, derneğimiz son bir yılda fakir insanlarımız adına farklı ilçe ve köylerde olmak üzere 6 tane yeni ev yapmaya başlamıştır. Bu sene ihtiyaç sahibi insanlarımız adına yapılan yeni evlerden üçüncüsünü teslim edeceğiz. İki engelli kardeşimiz adına yapılan çalışma  yaklaşık 3-4 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak kendilerine teslim edildi. Çalışmanın rehberliğini köy muhtarı Siyami torlak yaptı. 45 metrekare yeni ev ile ilgili çalışmaya ilgi ve katkıları için Sadık Murat Teker, Adem Çakır, Saliha Özdemir Bıçakçı, Arzu Bulduk Ekizoğlu, Sadık Torlak, Fuat Deniz Mehmet Kuğu, Erol Bekdemir, Cumhur Karahasan, Ferhat Tekin,  Ergin Kılıçaslan'a teşekkür ediyorum. Yeni evlerinde güle güle otursunlar dedi. 

Okunma : 793 | Eklenme : 08.06.2017
©Copyrights 2010-2018